Dat zit als gegoten
Gietvloeren, gegoten wanden en trappen zijn al geruime tijd populair in zowel particuliere als commerciële ruimtes vanwege hun moderne en strakke uitstraling. Niet alle grondstoffen voor gietvloeren, wanden en trappen zijn echter gelijk. Het verschil zit vaak in de waterdichtheid, hardheid, slijtvastheid, duurzaamheid en onderhoudsgemak. Mortex en Beton ciré zijn twee alternatieven die steeds vaker worden gebruikt voor deze toepassingen. In dit blogartikel zullen we de verschillen tussen deze twee bespreken.
Beton ciré en Mortex kennen veel overeenkomsten maar ook verschillen.
Mortex versus Beton Ciré: Wat zijn de verschillen?
Beton ciré en Mortex zijn twee populaire afwerkingen voor wanden, vloeren en meubels. Beide producten hebben een stoere uitstraling en zijn zeer geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes, zoals de badkamer en de keuken. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen deze twee producten?
Mortex is een mengsel van kalk, cement en toeslagstoffen dat moet worden aangemaakt met een speciale vloeistof. Het is een soort beton ciré, maar dan robuuster en met meer schakeringen en reliëf. Mortex wordt opgebouwd uit verschillende componenten die allemaal apart en zeer precies moeten worden afgewogen, wat zorgt voor een meer tijdsintensief proces.
Onze keuze
Bij Symless gebruiken we nu de Mineral Stuc Beton ciré, die opgebouwd wordt met een 1k pot systeem voor elke laag, waardoor er geen verlies van materiaal is. De Mineral Stuc beton ciré is ook fijner af te werken, waardoor we een betere kwaliteit van afwerken kunnen garanderen voor binnen- en buitenhoeken.
Daarnaast is deze huidige Beton ciré ook iets voordeliger, waardoor de prijs-kwaliteit verhouding overtuigend beter is dan bij Mortex.
We vergeleken de voordelen en nadelen van Beton ciré en Mortex.
Voordelen en nadelen
Beton ciré is een mengsel van cement, fijn zand en hars dat wordt aangemaakt met water. Het is direct toepasbaar op verschillende oppervlakken, zoals wanden, vloeren, aanrechtbladen en badkamermeubelen. Beton ciré heeft een stoere, industriële uitstraling en kan in veel verschillende kleuren worden toegepast.
Zoals eerder vermeld is Mortex ook een soort Beton ciré en gaat het hier vooral over een verschil van merk.
Een belangrijk verschil tussen Mortex en onze nieuwe Beton ciré van Mineral Stuc is dat Beton ciré wel epoxy- of polyurethaanharsen bevat, wat zorgt voor extra stevigheid en waterdichtheid.
Hierdoor is onze Beton ciré uitermate geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer of keuken. Na het aanbrengen van Beton ciré is het oppervlak volledig waterdicht en kan het goed tegen een stootje. Het is dan ook een duurzame keuze voor wie op zoek is naar een unieke en robuuste uitstraling voor zijn of haar interieur.
Een merkbaar voordeel voor Beton ciré
Een ander verschil tussen Mortex en Beton ciré is het gebruiksgemak. Bij Mortex werkt men met verschillende componenten, die allemaal apart en heel juist moeten worden afgewogen. Hierdoor is mortex zeer tijdsintensief. Bij mineral stuc beton cire werken we met een 1k pot systeem voor elke laag, waardoor we geen verlies van materiaal hebben. Dit is bij Mortex wel vaak het geval. Bovendien kunnen we de Beton ciré iets fijner afwerken bij binnen- en buitenhoeken.
Aangezien Beton ciré vlotter aangebracht kan worden heeft dit een positief effect op de werktijd ten opzichte van Mortex.
Tot slot is de Beton ciré iets goedkoper dan Mortex. Dit samen met de hogere afwerking en de kortere aanbreng tijd zorgt ervoor dat de prijs-kwaliteit verhouding voor onze huidige Beton ciré overtuigend beter is. Hierdoor konden wij met een gerust hart de overstap maken van Mortex naar Mineral Stuc Beton ciré.
Beton ciré bij u thuis?
Maak een afspraak met onze expert via de knop hieronder.
Samen bekijken we dan alle mogelijkheden voor uw project. Door onze ervaring en ons ruim aanbod vinden we samen zeker de juiste oplossing!